‘Waarom is mij dit niet eerder verteld?’ Het is een vraag die Van Braak Accountants regelmatig te horen krijgt, wanneer een nieuwe klant is doorgelicht. Het tekent de aanpak van Van Braak Accountants. Net even verder gaan dan de rest, altijd blijven meedenken met de klant en met oplossingen komen waar u als ondernemer echt iets aan heeft. Nuchter, gewoon, maar bovenal proactief, dat is wat Van Braak Accountants onderscheidt.  

Accountancy

De accountant doet veel meer dan alleen het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen. Tenminste, bij Van Braak Accountants. Meedenken met de klant, vroegtijdig inspelen op ontwikkelingen die van belang zijn voor uw onderneming, adviseren, tips geven over fiscale aangelegenheden, financieel advies, enzovoort.

Actuele cijfers zijn daarbij een voorwaarde om tot de juiste beslissingen te komen. Daarom is uw financiële administratie bij Van Braak Accountants altijd actueel en in vertrouwde handen. Maar, we gaan veel verder. We denken actief met u mee, zodat u zich alleen hoeft bezig te houden met ondernemen. Wij doen de rest en komen gevraagd en ongevraagd met adviezen en tips. Dat is Van Braak Accountants ten voeten uit: betrokken, zorgvuldig, veelzijdig.

Financiële administratie

Elke onderneming is verplicht een financiële administratie te voeren. Het vastleggen en verwerken van financiële gegevens is niet alleen belangrijk voor het overzicht, het functioneren en het beheersen van uw bedrijf, maar bovenal om inzicht te krijgen in uw (financiële) situatie. Want juist dan kan er vroegtijdig geanticipeerd worden op bepaalde ontwikkelingen. Daarom is het van belang om tussentijdse cijfers en prognoses op te stellen, zodat we u tijdig gevraagd en ongevraagd zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Financieel advies voor ondernemers

Eigen bedrijf opstarten
Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Van Braak Accountants kijkt graag mee, nog voordat u daadwerkelijk start. Om valkuilen te voorkomen, welke rechtsvorm het beste is, maar ook om te bepalen aan welke verplichtingen uw bedrijf moet voldoen, om de financiële administratie goed op te zetten, fiscale tips mee te geven, de juiste verzekeringen af te sluiten. Dat doen we met maar één doel: ervoor zorgen dat u een goede start maakt.

Een financieringsaanvraag doen
Er zijn vele partijen actief die uw bedrijfsplannen graag willen financieren, maar vindt daarin maar eens de beste aanbieder die perfect bij uw vraag past. Van Braak Accountants is uitstekend thuis in de markt van financiële instellingen en zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden in orde zijn. Bovendien kijken we vooraf of een financiering wel de beste oplossing is.

Daarnaast zorgt een goede adviseur voor goede financiële onderbouwing, waardoor een ‘ja’ sneller binnen handbereik is. Dat is waar het om gaat. Bovendien, en dat wordt bij een bedrijfsfinanciering nog wel eens vergeten, is het ook van belang om te kijken om dit fiscaal zo gunstig mogelijk te regelen. Van Braak Accountants is daar uitstekend in thuis.

Wettelijke regelingen op een gunstige manier implementeren
Adviezen op het gebied van fiscaliteit, financiën en bedrijfseconomische kwesties moeten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Van Braak Accountants zoekt de grenzen op van wat kan en mag, zonder er overheen te gaan. Het belang van de klant staat immers altijd voorop. Daarom gaan we net even verder dan u van ons mag verwachten. Er is vaak veel meer mogelijk dan men denkt, dat kunt u met een gerust hart aan Van Braak Accountants overlaten.

Bedrijfsopvolging en estate planning
Wanneer u besluit om uw bedrijf te verkopen, wilt u dat op een fiscaal zo gunstig mogelijke manier doen. Dat proces begint echter niet bij de verkoop, maar al ver daarvoor. Van Braak Accountants sorteert vroegtijdig voor op zaken die komen gaan, zoals de verkoop van uw bedrijf. Dat doen we omdat we vinden dat u niet voor verrassingen mag komen te staan.

Daarnaast is het van belang om uw middelen zo goed mogelijk over te dragen, bijvoorbeeld aan uw kinderen. Ook daarin neemt Van Braak Accountants graag het voortouw. Te vaak zien we dat ondernemers in de waan van alledag ‘vergeten’ bepaalde zaken goed te regelen. Daarvoor mogen ze rekenen op hun accountant. Bij alles wat we doen kijken we ook naar de gevolgen op de langere termijn. Want op tijd schakelen levert later meer op.

Jaarrekening

Met een jaarrekening creëert u (financieel) inzicht in de ontwikkeling van uw bedrijf. Bovendien is het een verplicht document voor de fiscus. Mede dankzij de proactieve aanpak van Van Braak Accountants, waardoor u tussentijds op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen uw bedrijf, heeft u al vroegtijdig op bepaalde ontwikkelingen kunnen anticiperen. Cijfers zijn altijd interessant, maar veel belangrijker is het wat je ermee doet. Van Braak Accountants kijkt samen met u naar de ontwikkelingen binnen uw bedrijf en geeft advies en biedt treffende oplossingen. Dat is wat u van uw accountant mag verwachten.    

Accountantscontrole

Wanneer uw onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoet is het verplicht een jaarlijkse accountantscontrole uit te laten voeren. Daarbij is het van belang om zekerheid te verschaffen aan bijvoorbeeld aandeelhouders, banken, beleggers en andere belanghebbenden in uw onderneming. VBWA, een samenwerkingspartner van Van Braak Accountants, voert deze accountantscontrole uit.

De dienstverlening bestaat onder andere uit de (wettelijke) controle van de jaarrekening, het opstellen van een beschrijving van de administratieve organisatie, het opstellen van een controleplan en het uitvoeren van overige wettelijke controleopdrachten.

Indien nodig en gewenst werkt VBWA samen met Van Braak Accountants. Ons doel is om op financieel en fiscaal gebied u alle werkzaamheden uit handen te nemen, zodat u zich kunt bezighouden met waar u goed in bent en dat is ondernemen en het leiden van uw bedrijf.   

Fiscaal advies

Met ons fiscaal advies helpen we jou optimaal te besparen. Op de korte én lange termijn. Onze fiscaal adviseurs kennen de steeds veranderende wet- en regelgeving op hun duimpje en daarbinnen passen we de meest inventieve oplossingen en slimme bespaarmethodes toe. Wel altijd zorgvuldig en binnen de kaders van de wet natuurlijk. Betrek ons bij je plannen en ontdek hoeveel jij fiscaal kunt besparen.