Van Braak Accountants helpt ondernemers al 45 jaar om succesvol te groeien. We vertellen je graag wat er in de tussentijd voor ongewoons is gebeurd. 

Zoals het verhaal van veel startende ondernemingen begint de geschiedenis van Van Braak Accountants op een zolderkamer. Nadat hij gewerkt heeft bij verschillende accountantskantoren begon Hennie van Braak in 1979 als boekhouder en adviseur van ondernemers.

Noodkantoren op het parkeerterrein

Een snel groeiende klantenkring deed Hennie van Braak in 1981 verhuizen naar een andere woning met kantoor aan huis. Dit bood ruimte aan het eerste personeel dat hij rond dezelfde tijd aannam. Maar al gauw bleek ook dit kantoor aan huis niet bestand tegen de snelle uitbreiding van het bedrijf. Van Braak liet daarom in 1984 een pand bouwen aan de Accustraat in Veenendaal. De vrijmoedige aanpak van Van Braak, waarbij het zoeken naar slimme oplossingen voor de klant hem en zijn personeel tot het uiterste dreven, sloeg aan. In 1987 werd daarom een nieuw en groter kantoor gebouwd, ditmaal aan de Smalle Zijde in Veenendaal. Door de groei van het kantoor was het ook nodig de locatie aan de Accustraat te behouden en zelfs noodkantoren te plaatsen op het parkeerterrein.

Van 1 kantoor naar 10 vestigingen; het huidige Van Braak Accountants

In de jaren ‘90 zette de groei door en ontstond de basis van het Van Braak Accountants van vandaag. In 1993 startte Hennie van Braak een klein accountantskantoor in de Betuwe, Tiel. In de daarop volgende jaren volgden door autonome groei de vestigingen Scherpenzeel (1994), Veenendaal (1998), Holten (2000),  Marum (2000), Texel (2001), Drachten (2010), Zuidbroek (2011), Vught (2013) en Helmond (2022). Kantoor Veenendaal is sinds 1998 weer het centrale kantoor van de organisatie.

Vandaag

Vanuit deze vestigingen bedienen wij iedere dag weer met enthousiasme onze klanten. We ondersteunen ze met administratieve dienstverlening, het opstellen van tussentijdse cijfers, prognoses en jaarrekeningen, (verplichte) accountantscontrole, fiscale advisering en salarisadministratie. Maar bovenal met inventieve oplossingen op fiscaal en economisch gebied. De kenmerkende manier van werken van Hennie van Braak is met ons meegegroeid en geëvolueerd tot een effectieve aanpak die doel treft: wars van een standaard benadering vinden wij altijd manieren waarmee we onze klanten in staat stellen te groeien. Wij noemen dat: ongewoon ondernemen.