Samenwerken en financieren

Alleen gaat u snel, samen komt u verder. Als u tenminste goede zakelijke afspraken maakt, voegen wij daar graag aan toe bij Van Braak Bedrijfsjuristen. Daar helpen we bedrijven en aandeelhouders bij. Mogen we ook u ondersteunen met onze expertise in het ondernemingsrecht, rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht?

Daarom kiezen andere bedrijven voor ons

Advies over juridische structuur en herstructurering 

Eenmanszaak, maatschap, coöperatie, VOF of toch een BV? Onze bedrijfsjuristen beoordelen graag welke rechtsvorm het beste past bij uw bedrijf. Ook helpen we regelmatig bedrijven om door middel van een juridische herstructurering risico’s terug te dringen en fiscale voordelen te realiseren. We ontzorgen u daarbij door de afstemming met uw accountant, fiscalist en uiteraard de notaris te verzorgen. 

Alles goed geregeld voor aandeelhouders 

Samen ondernemen? Goed idee, maar maak wel goede, zakelijke afspraken en leg die officieel vast. Daar helpen onze bedrijfsjuristen u graag bij. Van het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten en managementovereenkomsten tot benoemingsbesluiten voor bestuurders. Zo verkleint u de kans dat er in de toekomst lastige discussies ontstaan over bijvoorbeeld belangrijke besluiten of de hoogte van vergoedingen. 

>> Bekijk onze checklist aandeelhoudersovereenkomsten

Partnerships, franchises, joint ventures en fusies 

Slaat u de handen ineen met een ander bedrijf of bundelt u de krachten met een concurrent of franchiseketen? Terwijl u zich bezighoudt met de kansen, borgen wij aan de achterkant dat ook de risico’s en verplichtingen goed in beeld zijn. Van Braak Bedrijfsjuristen ontzorgt u met juridische scans en onderzoeken, het opstellen en beoordelen van contracten en overeenkomsten en het opzetten van de juiste nieuwe juridische structuur. Zo leggen we een sterk juridisch fundament onder uw samenwerking, joint venture of fusie.

Ondersteuning bij niet-bancaire financieringen

Crowdfunding, participaties, direct lending, private debt fondsen; er zijn tegenwoordig tal van alternatieve financieringsmogelijkheden voor uw bedrijf. Bij zulke alternatieve financieringen is het wel belangrijk om zelf de juridische touwtjes in handen te houden. Onze ervaren bedrijfsjuristen ontzorgen u bij de juridische afhandeling en leveren u snel de overeenkomsten die u nodig heeft om de financiering rond te maken.

Het eerste half uur is voor onze rekening

We horen graag wat we voor u kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze bedrijfsjuristen en leg uw vragen of casus voor. Het eerste half uur? Dat is voor onze rekening, zodat u kunt ervaren of er een klik is en we de juiste expertise in huis hebben om u te ondersteunen.