ICT en Privacy

Zonder ICT staat uw bedrijf waarschijnlijk stil. Daarom is het verstandig om goede juridische afspraken te maken met softwareleveranciers en ICT-dienstverleners. En ook bij investeringen in nieuwe applicaties of systemen kunt u veel geld besparen door niet zomaar uw handtekening onder al die kleine lettertjes te zetten. Schakel daarom een van onze gespecialiseerde bedrijfsjuristen in. 

Daarom kiezen ondernemers voor ons

Garanties bij aankoop van maatwerk software

Het klinkt vaak prachtig. Dat nieuwe ERP-pakket dat op maat ontwikkeld wordt voor uw bedrijf. Helemaal agile en via sprints. Maar welke garanties heeft u nu eigenlijk? Vaak zijn contracten van softwareontwikkelaars verrassend open en zonder garanties dat u daadwerkelijk een werkend product krijgt. Van Braak Bedrijfsjuristen helpt u om zakelijke afspraken te maken, waardoor u minder risico loopt op budgetoverschrijdingen en ontwikkeltrajecten die veel langer duren dan verwacht of simpelweg nooit afgerond worden. 

>> Bekijk de checklist softwarelicentie

Duidelijke afspraken over veiligheid en support

Hoe lang kunt u door blijven werken als uw netwerk uit de lucht is of uw systemen gehackt worden? Continuïteit en veiligheid zijn belangrijker dan ooit als het gaat om uw ICT-infrastructuur. Van Braak Bedrijfsjuristen helpt u om hier goede afspraken over te maken met uw ICT-partners. Dat doen we onder meer door Service Level Agreements (SLA) te beoordelen en duidelijk vast te leggen wie welke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid heeft als het gaat om veiligheidsrisico’s. 

Overeenkomsten over eigendom van data

Werkt u in de cloud of gebruikt u software-as-a-service (SaaS)? Dan staan uw bedrijfdata elders opgeslagen. Van wie zijn ze dan eigenlijk? En wat gebeurt er als één van uw leveranciers failliet gaat of u in een conflict belandt? Onze bedrijfsjuristen beoordelen graag voorwaarden en ondersteunen u bij het maken van de juiste afspraken, zodat uw bedrijfsdata ook echt van u blijven. Ook als het zakelijk anders loopt dan verwacht. 

Juridische ondersteuning bij de AVG en meer

Uw bedrijf moet aan diverse wetten en regels voldoen die uw ICT-beleid raken. Denk bijvoorbeeld aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Onze bedrijfsjuristen ondersteunen u graag bij het opstellen of beoordelen van privacydocumenten, zoals verwerkersovereenkomsten. Ook fungeren we regelmatig als vraagbaak voor bedrijven die willen weten hoe ze in een concrete situatie moeten voldoen aan privacywetgeving. 

Meer weten over ICT-recht?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze bedrijfsjuristen. We denken graag met u mee over uw juridische ICT-vraagstukken. Het eerste half uur juridisch advies is kosteloos.