Huurrecht

U heeft een mooie winkel, bedrijfspand of kantoorruimte op het oog. Maar dat huurcontract: staan daar geen gekke dingen in? Mag een verhuurder zomaar een huurverhoging doorvoeren? En wat zijn eigenlijk uw rechten als u in conflict raakt met de verhuurder? Van Braak Bedrijfsjuristen helpt ondernemers in het mkb met al hun vragen over huurrecht.

Daarom kiezen andere bedrijven voor ons

Opstellen en beoordelen van huurcontracten

Gaat u een winkel, kantoor of bedrijfspand huren? Dan krijgt u vaak een standaard verhuurcontract of modelovereenkomst voor ogen. De verhuurder heeft graag dat u een handtekening op de stippellijn zet, maar doe dat niet te snel! Soms zijn bepalingen in het huurcontract namelijk sterk nadelig voor u als huurder. En sowieso geldt: veel huurrecht is van semi-dwingende aard. Dat betekent dat er ten voordele van een huurder van kan worden afgeweken. Onze bedrijfsjuristen beoordelen snel en deskundig uw overeenkomst en komen met aanvullingen en verbeteringen waardoor u als huurder sterker staat. Denk bijvoorbeeld aan een bepaling die het mogelijk maakt om uw rechtsvorm te mogen wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld van VOF naar BV switchen als dat fiscaal aantrekkelijk wordt, zonder dat u daar toestemming van uw verhuurder voor nodig heeft. Zo werken de kleine lettertjes straks in uw voordeel. 

Juridische ondersteuning bij vragen en geschillen

Mag mijn verhuurder zomaar de huur verhogen? Heb ik wat te zeggen als de verhuurder het pand wil renoveren? Kan ik de verhuurder aansprakelijk stellen voor waterschade door lekkage aan het dak? Mag een verhuurder me sommeren om te vertrekken omdat ik een betalingsachterstand heb? Van Braak Bedrijfsjuristen staat regelmatig huurders bij die vragen hebben of in conflict zijn geraakt met hun verhuurder. Dat doen we snel en altijd oplossingsgericht, want uiteindelijk draait het niet om uw gelijk maar om de continuïteit van uw business. Onze ondernemende bedrijfsjuristen kunnen u ook ondersteunen bij heronderhandelingen over de huurprijs. 

Tot in detail op de hoogte van het huurrecht

Niet elke zakelijke ruimte is voor de wet gelijk. Voor de huur van winkels en horecapanden gelden bijvoorbeeld andere bepalingen dan voor het huren van een bedrijfsruimte of kantoorpand. Onze bedrijfsjuristen zijn thuis in het zakelijk huurrecht, volgen de jurisprudentie op de voet en volgen regelmatig bijscholing om u optimaal te kunnen ondersteunen bij al uw juridische huurvragen. 

Stel vrijblijvend uw juridische huurvragen

Meer weten over uw rechtspositie als huurder of het huurrecht? Neem vrijblijvend contact op met een van onze bedrijfsjuristen. We denken graag met u mee over uw juridische huurvragen. Het eerste half uur juridisch advies is kosteloos.