Arbeid en ontslag

Als werkgever kunt u veel personeelszaken zelf regelen. En voor al die vragen, cases of dossiers waar net even iets meer juridische kennis nodig is? Daarvoor kunt u terugvallen op de ondersteuning van onze jurist arbeidsrecht. Van het aannemen van personeel tot reorganisaties en van dossieropbouw tot ontslag; we kunnen u helpen bij elk arbeidsrechtelijk vraagstuk.  

Daarom kiezen andere bedrijven voor ons

Opstellen van arbeidsovereenkomsten en bedrijfsreglementen

Goede, zakelijke afspraken met nieuwe medewerkers vormen de basis voor een prettige samenwerking. En mocht er in de toekomst toch een geschil zijn of de arbeidsrelatie verstoord raken? Dan lost u dat sneller en makkelijker op. Daarom ondersteunen we u graag bij het opstellen van een bedrijfs- of arbeidsvoorwaardenreglement. Ook kunnen we u snel en voordelig voorzien van arbeidsovereenkomsten die optimaal aansluiten bij uw bedrijf en de functie van een nieuwe medewerker. We adviseren u daarbij graag over zaken als een relatie- en concurrentiebeding, de ketenregeling en loondoorbetaling bij ziekte. 

Juridische ondersteuning ontslag

We hopen dat uw medewerkers nog lang en gelukkig bij u werken, op basis van wederzijdse waardering en vertrouwen. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan staan we naast u om te zoeken naar de beste oplossing. Onze specialisten bieden bieden hulp bij het ontslaan van uw werknemer. Dat kan bemiddeling zijn om te komen tot een vrijwillige vaststellingsovereenkomst. Maar ook ontslag op staande voet of via een procedure bij het UWV of de kantonrechter. We adviseren u daarbij over voor- en nadelen, ondersteunen u bij de dossieropbouw en kunnen ook de transitievergoeding voor u berekenen. 

Samen een reorganisatie voorbereiden en uitvoeren

Denkt u na over een reorganisatie? Dan is het slim om vroegtijdig om tafel te gaan met onze jurist arbeidsrecht. Hij neemt u mee in de juridische aandachtspunten en helpt u om een sociaal plan voor te bereiden dat in de praktijk werkbaar is én standhoudt in gesprekken met vakbonden en advocaten of procedures bij de rechter. Daarbij denken we uiteraard strategisch mee over het behouden van werknemers die belangrijk zijn voor uw bedrijf en ondersteunen we u praktisch bij onder meer het opstellen van vaststellingsovereenkomsten en het regelen van ontslagaanvragen en ontslagprocedures.

Juridisch advies bij arbeidsrechtelijke vragen

Zoekt u net als veel andere mkb-bedrijven een huisjurist die u kunt inschakelen wanneer het u uitkomt? Ook in die rol zijn we u graag van dienst. Gebruik ons bijvoorbeeld als vraagbaak voor casussen op het gebied van: 

Meer weten over onze juridische HRM-ondersteuning? 

Neem vrijblijvend contact op met onze jurist arbeidsrecht. We denken graag met u mee over uw juridische HRM-vraagstukken. Het eerste half uur juridisch advies is kosteloos.