Biedt u, als werkgever, een praktijk- of werkleerplaats aan en begeleidt u leerlingen of studenten hierbij? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Praktijkleren van RVO. Deze subsidie is maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Voor een aantal sectoren is aanvullende subsidie (toeslag) beschikbaar. Het gaat om een toeslag voor een mbo BBL-leerplek voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie. Vanaf maandag 3 juni 2024 tot en met dinsdag 17 september 2024 kan de subsidie praktijkleren aangevraagd worden bij RVO.

Deze subsidie geldt niet alleen voor praktijk- of werkleerplaatsen, ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking. Per onderwijscategorie gelden voorwaarden. Wij kunnen voor u onderzoeken of u voor deze subsidie in aanmerking komt.

Voor het aanvragen van de subsidie Praktijkleren hebben wij een ketenmachtiging eHerkenning nodig. Omdat het ongeveer een week duurt voordat een aanvraag of verlenging voor eHerkenning is geregeld, is het belangrijk dat wij deze tijdig aanvragen.

Wilt u dat wij deze subsidie voor u aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht